תהליך הכרה במשפחות שכולות

אובדן של אדם אהוב בשירות הצבאי הוא חוויה קורעת לב שאף משפחה לא צריכה לעבור. כהוקרה להקרבת החיילים ובני משפחותיהם, נחקק חוק הפיצויים והשיקום למשפחות שכולות של חיילים נופלים. חוק זה מעניק למשפחות שכולות את הזכות להגיש בקשה להכרה כמשפחה שכולה ולקבל תמיכה כספית מהמדינה.

תביעה נגד משרד הביטחון

המדינה, כישות הדורשת מאזרחיה להתגייס לצבא ולהגן על האומה, נושאת באחריות מוסרית כלפי משפחות החיילים המקריבות את הקורבן האולטימטיבי בשירות. אחריות זו כוללת מתן תמיכה למשפחות הנופלים, הכוללות הורים, אלמנות, ילדים ואחים, בזמן אובדן ושכול. תמיכה זו מגיעה בצורה של פיצוי כספי ועזרה ברבדים שונים, שיסייעו להם להתמודד עם האובדן העמוק במשך שנים רבות.

חיוני להכיר בכך שלעתים קרובות בני משפחה שנותרו מאחור לאחר מותו של חייל מתמודדים עם קשיים נפשיים וכלכליים קריטיים. ייתכן שהם חסרים את היכולת והידע לנווט בתהליך המורכב של קבלת ההטבות המגיעות להם. כאן ממלא משרד הביטחון תפקיד מרכזי בדאגה לטיפול במי שנשאר לאחר אובדן של אדם אהוב. עם זאת, חשוב לציין שכל זכויות המשפחה אינן מוענקות באופן אוטומטי. על משפחות להגיש בקשה או אפילו תביעה למשרד הביטחון כדי לקבל את ההכרה הראויה.

הכרה של משרד הביטחון

במקרים בהם קצין התגמולים מסרב לאשר בקשת משפחה שכולה להכרה ולתגמולים, או כאשר בקשות מוגשות ללא כל המסמכים, חשוב למשפחות לפעול. הגשת ערעור על החלטתו השלילית של קצין התגמולים היא צעד הכרחי, ומומלץ בחום להיעזר בעורך דין למשרד הביטחון המתמחה בתיקים הנוגעים למשפחות שכולות.

ניווט תהליך ההכרה למשפחות שכולות עשוי להיות מורכב, במיוחד כאשר הנסיבות סביב פטירתו של החייל אינן ברורות וחד משמעיות. במקרים כאלה, על הוועדה האחראית על הערכת התביעה לשקול היטב את כל העדויות, הראיות וחוות דעת המומחים כדי לקבוע קיומו של קשר סיבתי למותו של החייל.

החוק מאפשר הכרה במשפחות שכולות גם במקרים חריגים. לאלמנות ולבני זוג משני המינים בפרט, יש אפשרות להגיש תביעות נגד משרד הביטחון עבור קבלת זכויות על פי קריטריונים ספציפיים.

אם אתם זקוקים לייעוץ משפטי מקצועי מוזמנים לפנות לעורכת דין אתי אשכנזי בעלת ניסיון רב עם למעלה מ-30 שנות עיסוק בתחום 

מאמרים אחרונים

ניווט מהיר

תפריט נגישות