עורך דין הגנת הפרטיות

חוק הגנת הפרטיות הוא חוק יסוד במשטר הדמוקרטי הישראלי, והוא מגן על זכות האזרח לפרטיות. החוק נחקק במגמה להקנות כלים להגנה על האזרח מפני פגיעה בפרטיותו וכדי להתמודד עם הסיכונים השונים המהווים פגיעה בפרטיות.

חוק הגנת הפרטיות קובע חובות ומגבלות החלות על בעל מאגר מידע במטרה להגן על פרטיותם של האנשים שמידע אודותיהם קיים בו. הגנת הפרטיות היא תחום משפטי העוסק בהגנה על זכותו של האדם לשמירה על עניינים הקשורים לצנעת חייו האישיים, למצב בריאותו, לעברו המיני ועוד.

מהו חוק הגנת הפרטיות?

חוק הגנת הפרטיות נחקק בשנת 1981 – התשמ"א, בהצעת חוק ממשלתית, על ידי הכנסת התשיעית. זהו החוק המרכזי המסדיר את סוגיית הזכות לפרטיות בישראל. החוק מקיף את כל תחומי הגנת הפרטיות, ונוגע לתחומי משפט שונים. חוק הגנת הפרטיות הוא חוק שמטרתו להגן על זכותו של האדם המתגורר כחוק בארץ ישראל, לשמירה על עניינים הקשורים לחייו האישיים, למצב בריאותו, לעברו המיני ועוד. חוק זה מגדיר אילו פעולות מהוות פגיעה בפרטיות, ומקנה לנפגע זכות לתבוע פיצויים או להגיש תביעה לפי החוק.

לכן אם אתה חווים אירוע המוכיח את הפרת החוק, מומלץ לגשת למשרד של עורך דין להגנת הפרטיות ולהיעזר בשירותיו המקצועיים והמנוסים בתחום המשפט והחוק. עורך דין להגנת הפרטיות יידע להציג בפניכם את כל הזכויות המגיעות לכם, וילווה אתכם לאורך כל הדרך עד לסיום ההליכים המשפטיים במלואם.

מהי פגיעה בפרטיות?

בישראל הזכות לפרטיות מעוגנת בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, הקובע בסעיף 7 כי "כל אדם זכאי לפרטיות ולצנעת חייו" הנחקק בשנת 1981. כאשר ואחד הצדדים מפר את החוק וחושף או משתמש במידע לא כחוק, הוא יהיה מועמד לדין בהתאם לחוק המשפט. סעיף 2 לחוק הגנת הפרטיות מגדיר פגיעה בפרטיות כדלקמן:

  • בילוש או התחקות אחרי אדם
  • האזנה ללא ידיעת הצד השני
  • צילום אדם כאשר והוא ברשות יחיד
  • פרסום תצלומי האדם ללא ידיעתו וללא אישורו ברבים או שימוש בחומרים לרעה
  • שימוש בזהותו של האדם האחר והתחזות
  • פגיעה בפרטיותו של האדם בזירות האינטרנטיות השונות ועוד סעיפים נוספים אשר מעידים על פגיעה בפרטיות אשר נקבעו בחוק.

ייעוץ וליווי משפטי לעסקים לעמוד ברגולציית שמירה על הפרטיות

עורך דין לענייני הגנת הפרטיות יודע לתת ליווי וייעוץ מקצועי לעסקים שמנהלים איסוף מידע על הלקוחות שלהם לרבות אתרי אינטרנט, חנויות וירטואליות, אפליקציות, תוכנות ועוד. כמו כן, גם באירופה ישנן תקנות של GDPR מחמירות שתוקנו ב 2018 ועל כל חברה או עסק המחזיק נכסים שאוספים מידע על המשתמשים בחו"ל לעמוד בתקנות GDPR האירופאי.

במסגרת הליווי המשפטי אותו אנו נותנים לקהל לקוחותינו אנו ממליצים לחברות וארגונים רבים ליישם מספר פעולות מנע, בפן של אבטחת סייבר ועמוד בתקנות השונות ובהסמכות הנדרשות בחוק. מבין הפעולות אותן אנו ממליצים לקהל לקוחותינו העסקי הם:

  • מינוי של מומחה אבטחת מידע – מטעם החברה או שימוש במיקור חוץ
  • ביצוע Penetration test אחת לרבעון, חציון, שנה.
  • במקרים של ניהול רשומות רפואיות – יש לעמוד בתקנות של HIPAA
  • ללקוחות עסקיים בסיליקון ואלי בקליפורניה יש לעמוד בתקנות של CCPA
  • ניהול של קמפיין פישינג לעובדי החברה בנושא הגנת הפרטיות
  • תיקון תקנות ונהלים לעובדים בנושא אבטחת מידע ושמירה על הגנת הפרטיות.

מהו עורך דין להגנת הפרטיות?

עורך דין להגנת הפרטיות הוא עורך דין שמתמחה בתחום המשפטי העוסק בהגנה על זכותו של האדם. עורך דין להגנת הפרטיות יכול לייצג את הנפגע או את הפוגע בתביעות אזרחיות או פליליות שנוגעות לפגיעה בפרטיות, ולעזור להשיג פיצויים, הגנה או פטור מאחריות. ובעקבות ההתפתחות המרובה אשר החלה בשנים האחרונות בתחום הטכנולוגיות המידע והאינטרנט, הגנת הפרטיות הפכה לאחד התחומים החשובים והשברירים במיוחד כאשר והאיסוף מידע פרטי מזירות האינטרנטיות השונות ובמאגרי מידע בלתי מוגנים.

מהם תחומי העיסוק של עו"ד להגנת הפרטיות?

עורך דין להגנת הפרטיות זהו עורך דין אשר עוסק בתחום הנ"ל ויותר, כמו:

  • ייצוג מלא ומסור בתביעות אזרחיות או פליליות שנוגעות לפגיעה בפרטיות.
  • ליווי והכוונה במהלך הניהול של התיק מול בית המשפט ורשויות נוספות.
  • ייעוץ והכנת חוזים, הסכמים ומסמכים שונים המקנים הגנה על הפרטיות, כגון הסכמי סודיות, הסכמי דיוור ישיר, הסכמי עיבוד ושיתוף מידע ועוד.
  • ייצוג בעניינים הנוגעים להגנת הפרטיות במאגרי מידע, כגון דרישות למחיקה, תיקון, עדכון או תיקון של העברה של מידע אישי, הגשת תלונות לרשות המידע, הגנה על זכויות היוצרים ועוד.

על מנת ללמוד את התחום לעומק ולהבין את החוק טוב יותר, מומלץ לפנות לעו"ד מקצועי המתמחה בתחום המבוקש ומנוסה בניהול תיקים.

מאמרים אחרונים

ניווט מהיר

תפריט נגישות