עד שהחלומות של כולנו לגבי עולם ללא גבולות יתממשו, הכניסה למדינות רבות מצריכה אישור של הרשויות ולפעמים יש צורך באישורים שונים לסוגים של ביקורים במדינות ספציפיות. גם המגיעים לישראל נדרשים לעתים באשרת כניסה. הסיבות יכולות ביטחוניות, עסקיות, תעסוקתיות ועוד. אם אתם זקוקים לאשרת כניסה או פועלים עבור מישהו אחר, כדאי להכיר את החוקים השונים ולהיעזר באיש מקצוע מתאים.
מי נדרש לאשרות כניסה?
מדינת ישראל משופעת בקשרים דיפלומטיים עם מדינות רבות מאוד ומאפשרת בקלות רבה לתושבי מדינות מסוימות כניסה חופשית למשך שלושה חודשים. לדוגמה מבקרים ממדינות אלה מקבלים ויזה מיד עם הגעתם ואין להם צורך באישור מוקדם
- אוסטרליה
- ארצות הברית
- מדינות האיחוד האירופי
- רוסיה
- יפן
- אנגליה
ויש עוד רבות. לעומתן יש שורה ארוכה של מדינות אשר תושביהן נדרשות לקבל ויזה מבעוד מועד לביקור בעיקר בשל סיבות ביטחוניות. מדינות כמו ירדן, סין, מצרים ועוד רבות. על פי רוב הדרישה לויזה היא הדדית בין שתי המדינות וגם אזרחי ישראל המבקשים לבקר באחת המדינות האלה יידרשו לדאוג לויזת תייר.
כניסה קלה לישראל
אף על פי שרשימת המדינות שאזרחיהם לא נדרשים לויזה טרם ההגעה לישראל ארוכה ומבוססת על קשרי ידידות, קשרים עסקיים, הסכמים דיפלומטיים ועוד, לעתים מבקרים ממדינות אלה עלולים למצוא את עצמם מסורבים בכניסה לישראל. ישנן שתי סיבות עיקריות בגינן יכול לעלות חשד בקרב פקידי ביקורת הגבולות אשר יעצרו כניסתו של תייר –
1) חשש לביטחון המדינה – אם עולה חשד לקשר של התייר עם ארגוני טרור, פעילות אנטי ישראלית וכדומה, פקידי ביקורת הגבולות ימנעו ממנו להיכנס כדי למנוע ממנו לגרום נזק למדינה
2) חשש להגירה בלתי חוקית – המעוניינים להשתקע במדינה או לעבוד בה לתקופה של מעל שלושה חודשים נדרשים לאשרות כניסה ואישורים מיוחדים. ללא אישורים אלה, הכניסה למטרות אלה על ויזת תייר איננה חוקית ופקידי ביקורת הגבולות ימנעו כניסה של תייר שיש לגביו חשד כזה.
עבודה של אזרח זר בישראל
ישנם מקרים שונים שבהם מתאפשר לאזרחים זרים לעבוד בישראל וזה דורש הכנה מראש ותלוי בגורמים רבים ושונים. אישורי הכניסה השונים מסווגים על ידי האותיות ב – לביקור כאשר יש ב-1, ב-2, ב-3, ב-4 וב5 ואילו האות א' שגם היא תפוצל ל 1,2,3,4,5 תסמל אנשים שהגיעו למטרות שאינן עבודה אך מאושרת להן העבודה ברחבי המדינה כמו סטודנטים, אנשי דת, משפחות של דיפלומטים עובדים זרים ועוד.
אשרות עבודה בישראל
כדי לקבל אשרת עבודה בישראל יש להציג בפני הרשויות את הנחיצות באותו מבקש האשרה. בין שמדובר במומחה בין-לאומי, עובד סיעוד או כל עובד אחר, את בקשת האשרה צריך להציג המעסיק המעוניין להעסיקו במדינת ישראל. המעסיק ימלא את הטפסים הרלוונטיים לאחר שקיבל אישור להעסקת עובד זר.
את הבקשה יגיש במשרד הפנים והויזה תונפק בקונסוליה שבמדינת המוצא של מבקש האשרה. הויזה מאפשרת כניסה חד פעמית וחלות עליה הגבלות שונות וגם תוקף. אם מדובר בתקופת העסקה ארוכה יש לדאוג לאישור כניסה רב פעמי.
מקצועיות בנושא אשרות
מן הכתוב אפשר להבין כי נושא האשרות כניסה לישראל וויזות העבודה בישראל הוא סבוך ומורכב וכדי להצליח בתהליך רצוי ומומלץ להיעזר בשירותים מקצועיים. הידע הרב והניסיון של המומחים מאפשר הענקת שירות יעיל, מקצועי, אחראי ובטוח.
הדרך הנכונה היא לבצע זאת עם עורך דין מקצועי שעוסק בכך כבר שנים רבות, כדי שלא יוצר מצב שתצטרכו לבצע פעולות מסוימות שוב ושוב ללא הצלחה.