בדיקת נאותות פיננסית

מהי בדיקת נאותות פיננסית? כיצד היא מיושמת בפועל ומתי תדרשו לקיומה? כל מה שצריך וחשוב לדעת על בדיקת נאותות פיננסית בכתבה שלפניכם.

בעולם העסקי, ישנם לא מעט מצבים בהם נדרשת בדיקה יסודית בנגע למצבם הכלכלי של עסקים כאלו ואחרים. בדיקות אלו ידועות בשם הכולל: בדיקות נאותות (Due Diligence) שהן למעשה אמצעי חשבונאי לצורך קיומה של בדיקה פיננסית בנוגע למצבו הכלכלי של בית העסק הנבדק.

מתי תדרשו לקיים בדיקת נאותות פיננסית?

בדיקת נאותות פיננסית נועדה לצרכי קיומה של בדיקה מקיפה בנוגע לפעילות הכלכלית של גוף עסקי כזה או אחר, ולכן, תדרשו לקיים אותה בכל אותם מקרים בהם תהיו מעוניינים להשקיע ו'/או לרכוש את הגוף העסקי הנבדק. במקרים בהם בדיקת הנאותות מתקיימת מטעם הגוף הנבדק, מטרת הבדיקה היא הליך הנפקה ציבורית. מעבר למטרות אלו, בדיקת נאותות פיננסית מתקיימת לצרכי: גיוס משקיעים, העמדת חברות למכירה, מיזוגים עסקיים ובכל אותם מקרים בהם גוף עסקי מסוים מעוניין לבצע בדיקה פיננסית אודות מצבו הכלכלי של גוף עסקי אחר וזאת מטעמים עסקיים כאלו ואחרים.

בדיקת נאותות פיננסית – כיצד היא מיושמת בפועל?

בדיקת נאותות מתקיימת תמיד על ידי גורם חיצוני הנשכר לצורך קיומה של הבדיקה המקיפה, וזאת בהתאם למטרת הבדיקה הנדרשת על ידי הגוף המזמין. בדיקות אלו מיושמות במספר שלבים שונים הכוללים בין היתר:

  • בדיקה מקדימה של כל ספרי החשבונות של הגוף הנבדק
  • בדיקה מעמיקה בספרי החשבונות של הגוף הנבדק לצורך ניתוח ממצאים חשבונאיים
  •  בדיקה מקיפה של התכנית העסקית במידה והיא קיימת אצל הגוף הנבדק
  • סקירת משאבים כלכליים העומדים לרשות הגוף הנבדק
  • ניתוח כלכלי בנוגע לתחזיות רווח/הפסד
  • ביקור יזום באתרי הפעילות של הגוף העסקי הנבדק
  • מפגשים אישיים ו/או קבוצתיים עם מייסדי הגוף הנבדק, עובדיו וכדומה

עם סיום הליך הבדיקה, הגוף הבודק מנפיק דו"ח סיכום מפורט אותו הוא מגיש למזמין הבדיקה, ובהתאם לממצאי הדו"ח, מקבלי ההחלטות הרלוונטיים נדרשים לקבל את החלטותיהם בנוגע לכל אחת ממטרות הבדיקה אותה הם הזמינו.

מאמרים אחרונים

ניווט מהיר

תפריט נגישות